RESERVEER 050 51 35 28

Reserveer 050 51 35 28

Een paar relaxte dagen in 'the City'. Vlieg eens naar Istanbul.

Geprangd tussen de zee van Mamara (Middellandse Zee) en de Zwarte Zee ligt deze fantastische stad, vol 'Westerse' gewoontes te baden in de zon.

Vanop één van de vele heuvels (Istanbul is -net zoals Rome- gegroeid op verschillende heuvels), kan je de Bosphorus overzien het drukke waterverkeer onder je laten voorbijgaan. De stad is opgedeeld in het Aziatische en het Europese deel met het water als scheidingslijn.

In Europa lig de oude stad vol ongelooflijk mooie gebouwen en moskeeën (vroegere kereken die omgebouwd zijn rond de jaren 750 en erna), shoppingcentra, knuffelstraatjes, rooftop bars, lekkere restaurants en gezellige terrasjes. Geen sluiers en bedekte mensen maar alleen hippe en jonge mensen. Er is overal alcohol, bier, raki, muziek en een positieve sfeer te herkennen.

Als je dan naar het Aziatische deel vaart of rijdt -er zijn ontelbare waterbussen, taxi's en pendelboten die voortdurend heen en weer varen- dan zie je nog steeds een zeer Westers georiënteerde stad die bloeit en danst en met veel goesting naar de toekomst kijkt.

Als je moe bent van al het stadsgedoe, neem een vluchtje naar Capadocië en bezoek de ondergrondse kerken, huizen en steden. Om al het moois te bewonderen, reserveer je best een ballonvaart. Het is wel vroeg opstaan, maar zeer zeker de moeite. Een unieke ervaring, want je hangt met 100 andere ballonnen in de lucht. Je kan er gerust nog een dagje platte rust aan toevoegen. Meer hoeft dat niet te zijn in dit rustige plattelandsgebied. Neem dan je tijd om een glaasje Turkse wijn te drinken in de Sunsetbar. Ga rustig slapen en neem afscheid van alweer een schitterende dag.

Voor alle info, private gidsen, goede hotels, fantastische restaurants, .... stuur een mailtje naar gerritdegroote@yahoo.com