RESERVEER 050 51 35 28

Reserveer 050 51 35 28

Winterzon nodig???

Ga eens naar de "Western Cape" in Zuid-Afrika, wanneer we hier onze winter beleven met snijdende wind, ijzige kou en dikke pakken sneeuw of gladde wegen.

Alles rond Kaapstad ademt 'la douce France' met veel wijngebieden, het lekkere eten, de fijne wijnen aan zachte prijzen, de magnifieke landschappen en vriendelijke mensen. Op één uurtje rijden van Kaapstad werken en leven twee vrienden van ons uit Zomergem, waar ze een oergezellige B&B hebben gekocht, die ze met veel liefde uitbaten. Koen en Veronique verzorgen hun klanten met veel zorg; ophalen aan het vliegveld, bezoeken organiseren of drankjes aan het zwembad bezorgen. Church Hills Boutique Accomodation ligt in Riebeek (kasteel), een dorpje midden de wijngaarden van Swartland.

In hetzelfde dorp wonen ook de eigenaars van onze Zuid-Afrikaanse huiswijn 'Kloovenburg'. Dit zeer grote en zeer goed gerund wijndomein met de sympathieke eigenaars verhuurd ook een pastorie met drie prachtig ingerichte kamers... wow de max. De gezette (125 kg) en rondborstige manager heeft met haar flegma en flair mijn hart gestolen. Toen we het zwembad bekeken tijdens de rondleiding, zei ze droogjes: "When I go into the pool...the water goes out!"

Prachtige streek, lieve mensen, lekkere wijn.... sterk aanbevolen.

Ons extraatje... een meezingertje met de vrijpostige groeten van Sarie Marijs - Zuid-Afrikaans.

http://www.youtube.com/watch?v=QmdZA7m570g